Search
  • Ib Helles Olesen

Rovfugle-workshop i Spanien

Updated: Feb 11, 2020
Workshop med naturfotograferne

Ib Helles Olesen & Helge Sørensen


Er du vild med at fotografere, og vil du gerne blive endnu bedre? Og drømmer du om de helt store naturoplevelser med både rov- og småfugle? Så tag med på vores eksklusive workshop til to af Spaniens smukkeste og mest fuglerige områder i efteråret 2020.


Denne workshop har kun 8 deltagere og er designet til dig, der vil have en oplevelse ud over det sædvanlige. Rejsen finder sted fra 28.11 – 05.12, hvor vi først besøger det

bjergrige Andalusien med fokus på rovfugle som spansk kejserørn, høgeørn og kongeørn, og herefter går turen til det flade steppeland i Castilla-La Mancha, hvor vi bl.a. skal fotografere spansk kejserørn, blå kærhøg, rød glente og rørhøg.

Turen arrangeres i samarbejde med ejerne af nogle af de bedste fotoskjul i området. Det giver deltagerne mulighed for at tilbringe dagene i professionelle skjul.

I bjergene er der tre ørnearter, duehøg, blåskade, ræv og måske iberisk los, gribbe og stor hornugle. Når vi kommer til lavlandet og Laguna de Taray får vi mulighed for at fotografere arter som spansk kejserørn, høgeørn, blå kærhøg, rørhøg, kirkeugle, trane og småfugle som iberisk stor tornskade, skægmejse, pungmejse, bjergpiber, blåhals og cettisanger. For at sikre deltagerne optimale fotomuligheder og feedback, har vi valgt at udbyde workshoppen til et hold på kun 8 deltagere. Hver dag fotograferer vi i to skjul og i mindre grupper.

Det betyder, at den enkelte fotograf får mulighed for at komme i to forskellige fotoskjul pr. dag (dog kun ét på dagen, hvor vi skifter destination) og i alt 11 skjul på turen. Skjulene er store og rummelige med plads til 2-6 personer og har toiletfaciliteter. Nogle skjul er uden glas, mens andre har envejsglas.

I løbet af turen vil der være et fagligt program 3 aftener, hvor vi bl.a. ser dagens billeder, og Ib og Helge holder workshops med fokus på Photoshop, Lightroom, raw-konvertering, gode tips og tricks til Nikon- og Canon-udstyr.

På turen bor vi to steder. De første 3 nætter i Andalusiens bjerge tilbringer vi på det lille hyggelige Hostal San Andrés i Adamuz nær Cordoba med fuld pension. Morgenmad serveres på hotellet eller på den nærliggende cafe for dem, der starter i de tidlige skjul. Til frokost er der sandwich i skjulet.

De sidste dage i Laguna de Taray bor vi på et fint hotel i den nærliggende by Villacañas, hvor der også er fuld pension. Herfra kører vi til skjulene efter morgenmaden og medbringer også her frokostpakke med sandwich, vand og frugt.

Alle aftener bliver der serveret en 2-3-retters middag inkl. vin eller øl på hotellet.


VÆRD AT VIDE

*Workshoppen koster 14.995 kr. og inkluderer brug af fotoskjul, hotel med helpension, workshops, lokal transport samt fælles lufthavnstransport fra Malaga, hvor vi lander – og Madrid, hvor vi flyver hjem fra.


*Du eneste du selv skal sørge for er fly til Malaga og retur fra Madrid, Vi anbefaler at booke med Norwegian, og en returbillet vil koste ca. 1500 kr. tur/retur.


*Turen gennemføres ved 6 betalende deltagere, og depositum på 4.995 kr. skal være os i hænde senest 01.06.2020.


PROGRAM


28.11 Afgang fra Malaga lufthavn kl. 16.00 til Adamuz (ca.2 timers kørsel). Fælles middag og introduktion til dagene i skjul og workshops om aftenen.


29.11-30.11 Fotografering fra skjul i grupper - 2 skjul pr dag i Andalusien.


1.12 Morgenskjul og derefter afgang til Villacañas (Laguna el Taray) – ca. 3 timers kørsel fra Adamuz.


2.12- 4.12 Fotografering fra skjul - 2 skjul pr dag.


5.12 Efter morgenmaden er der afgang til Madrid (1½ time), hvor vi tager et morgenfly til København.


Vi har testet turen og fotoskjulene i november i både 2018 og 2019, og med vores store erfaring fra skjul i hele Europa, er det vores vurdering, at skjulene på denne tur er af højeste kvalitet, yderst velfungerende og meget behagelige at fotografere fra.

Er du interesseret i at høre mere om turen eller tilmelde dig, er du meget velkommen til at sende en mail til Ib (ibhelles@gmail.com ) eller Helge ( helge@birdphotos.dk)


OM ARRANGØRERNE


Ib Helles Olesen er lærer, journalist og naturfotograf. Han har været aktiv ornitolog i mere end 40 år og har rejst i store dele af verden Ib er fast skribent på magasinet Fugle & Natur og har skrevet flere artikler om Spanien. Du kan bl.a. se hans arbejde på Instagram: ibhellesolesen, hvor han snart runder 14.000 følgere.


Helge Sørensen er økonom, underviser og passioneret fuglefotograf. Han blev Årets Naturfotograf i 2010 (NFD) og har vundet en del naturfotokonkurrencer i ind- og udland. Helge leverer fotos til fuglebøger og er også selv forfatter til 2 fuglebøger. Se hans billeder på www.birdphotos.dk403 views0 comments

Recent Posts

See All

©2019 by Ib Helles Olesen. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now